Over ons

Als gepassioneerd hengelsporter zal de naam SPRO je ongetwijfeld bekend in de oren klinken. En dat is op zich ook niet zo heel gek, want SPRO is al sinds 1994 heel actief binnen tal van hengelsportdisciplines. 

SPRO heeft in de loop van de tijd talloze producten op de markt gelanceerd die praktisch niet meer weg te denken zijn. Voorbeelden daarvan zijn de succesvolle Screamin’ Devils en PikeFighter-pluggen die praktisch bij iedere roofvisser wel voor memorabele vangsten hebben gezorgd. En ook de innovatieve producten die onder het merk Strategy verschenen zijn, vormen een vaste waarde bij karpervissers.

Aan de basis van het succes van SPRO staan onder andere hengelsporticonen en heel veel andere topvissers die in de loop der jaren met hart en ziel hun bijdrage hebben geleverd aan het imago van SPRO. Daar zijn wij bijzonder trots op en dankbaar voor.

Onze rol is in de loop der jaren langzamerhand veranderd en verandert nog steeds. Naast groothandel is het bedrijf ook ontwikkelaar en eigenaar van diverse topmerken als Strategy en Cresta. Daarmee is ons assortiment breder en dieper dan ooit.

Dagelijks werken bij ons topvissers met vissers intensief samen om voor jou de mooiste en meest praktische producten te ontwikkelen, zodat jij ze met veel plezier kunt gebruiken en ze jou ook helpen om meer en mooiere vis te vangen.


Passie is onze drijfveer
Naast het ontwikkelen van mooie en praktische producten zetten wij ons ook in op evenementen. Zo hebben wij in samenwerking met de PikeFighter Club een jeugdvisdag georganiseerd waarbij jonge vissers kennis konden maken met het bootvissen.

Verder tref je onze specialisten vaak aan op diverse beurzen, opendeur- en demonstratiedagen waar ze met veel enthousiasme hun kennis en ervaringen delen. Passie is onze drijfveer en die delen wij graag met zoveel mogelijk liefhebbers. 


Sinds 1994
SPRO N.V. vestigde zich in 1994 in Vianen, Nederland, als officieel hoofdkantoor van Europa. Hier werd in eerste instantie gestart met de distributie van Gamakatsu-haken en –lijnen en al snel werden de eerste SPRO-producten aan het assortiment toegevoegd. Met een relatief klein assortiment gingen onze vertegenwoordigers de weg op om vaste voet aan de grond te krijgen in de Benelux.

Spro N.V. was tevens het contact en servicecentrum voor de Europese Gamakatsu-distributeurs. Daarmee kon het ook niet lang uitblijven voordat SPRO ook verder in Europa verdeeld zou gaan worden. Met hart en ziel hebben onze medewerkers zich ingezet en het in slechts 3 jaar voor elkaar gekregen om SPRO als merk te vestigen binnen Europa. In 1997 opende SPRO en Gamakatsu tevens haar deuren in de USA.

SPRO groeide gestaag door in Europa en om sneller, directer en een betere service te kunnen waarborgen, werd in 1999 SPRO GmbH in Duitsland geopend. In 2010 werd er verder naar het oosten doorgebouwd met de opening van een eigen verkoopkantoor in Tsjechië voor de Tsjechische en Slowaakse markt. De toekomst
Wij blijven ons continu doorontwikkelen en verdiepen in de Europese markt. Het perfectioneren van processen blijft bij ons dagelijks aan de orde. Ons prachtige hengelsportbedrijf is een gepassioneerde machine waar continuïteit, stabiliteit en betrouwbaarheid hoog in het vaandel blijven staan. Het service- en garantiecentrum vormt blijft daar een heel belangrijk onderdeel in.

Door de jarenlange ervaring, opgedane kennis en het één op één contact met onze zakenpartners (winkeliers en agenten) zijn we in staat om snel te schakelen en hebben we enorm veel te bieden.
 Op het vlak van producten zetten we de komende jaren ook zwaar in. SPRO, Gamakatsu, Strategy en Cresta zullen zich krachtiger gaan profileren en meer gaan inzetten op praktische en vangende (in)noviteiten. Onze Europese productontwikkelaars werken nauw samen met onze mensen vanuit het veld om dat voor elkaar te krijgen met als uiteindelijk doel om jouw visserij beter en leuker maken.

Samen voor plezier en resultaat!

Team SPRO