Tijdens de succesvolle testfase van de Iris V-power 16 bleek al snel dat deze niet alleen in de smaak viel bij snoekbaars, maar ook snoek deze snack wel ziet zitten!

Tekst en foto's: Yvo Bindels 

Reden temeer om mijn stingers zorgvuldig samen te stellen met de snoekveilige AFW 7x7 strand van 9 kilo. Soepel genoeg om de actie niet te beinvloeden en toch sterk en betrouwbaar.
 
De benodigdheden om de IRIS V-Power snoekproof te maken!

De jigkop kies ik bij de soepele V-Power in de maat 4/0 zodat de shad bij het optikken en dalen een mooie verticale actie behoudt. Met de haakmaatindicator op de rug is het riggen een fluitje van een cent.
Vpower Rig
Dankzij de haakmaatindicatoren is de jigkop prikken een fluitje van een cent!

Voer de haak hoog door de rug van de shad zodat de haakbocht mooi ruim uit de shad steekt voor een goede inhaking. Met een drupje secondenlijm kun je de shad nog fixeren tegen de jigkop.

Bij een goede presentatie hangt de V-power kaarsrecht in het water. Met een te zware dreg willen vorkstaartshads nog wel eens scheef hangen. Om dit te voorkomen kies graag ik voor een twinex dregje dat niet alleen een lager gewicht heeft dan een gewone dreg maar ook nog eens mooi gestroomlijmd op de rug van de shad ligt met de haakpunten naar buiten gericht. Klaar om vol vertrouwen het gevecht met de sterkste rovers aan te gaan!Twinex
Een snaarstrakke, snoekveilige presentatie!

Volg onze socials voor leuke winacties en blijf op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen!

Facebook | Instagram | YouTube