ZWEDEN TIPS DOOR YVO BINDELS 1 van 2

woensdag 20 mei 2020

Speciaal voor de roofvissers die graag eens in Zweden willen vissen heeft niemand minder dan Yvo Bindels een aantal bruikbare tips die je wat houvast geven bij jouw toekomstige Zwedentrip.

Tekst en foto's: Yvo Bindels

Je vist niet alleen vol vertrouwen met je favoriete  kunstaas, maar het past ook goed bij jouw manier van vissen. En kunstaas met hoge vangkracht levert nu eenmaal meer vis op. Bij visreizen worden regelmatig de methodes en kunstaas van ‘locals’ overgenomen, maar in Zweden is dit beslist niet nodig. Met je beste pluggen, jerkbaits en softbaits kun je in Zweden dus prima uit de voeten! Hoe ik mijn selectie maak en ervoor zorg dat ik niks mis? Daarvoor heb ik de volgende tip.

Pikefighter-Sweden
Jouw persoonlijke favorieten van thuis, zullen ook in Zweden goed scoren!

SELECTIE
Het valt vaak niet mee om van al het kunstaas dat je hebt een selectie te maken voor die Zweedse kanjers. De gehele collectie is nu eenmaal niet praktisch en bij de meesten van ons zelfs ondoenlijk. De selectie wordt eenvoudiger als je niet naar al je kunstaas kijkt, maar verschillende technieken als uitgangspunt neemt. Op voorhand zeggen dat je enkel ondiep gaat werpen, kon wel eens in een deceptie resulteren. Ga liever voor safe en neem voor alle technieken je meest geliefde kunstaas mee. Zelf deel ik mijn snoekvisserij in:

  • Jerken met kleine en grote jerkbaits
  • Werpen met softbaits, spinner(bait)s, pluggen en swimbaits
  • Trollen met snoekpluggen en softbaits
  • Backtrollen/diagonalen met shads
  • Openwatervisserij met groot rubber of swimbaits

TECHNIEKEN
Voor elke techniek neem ik een felle en een natuurlijke/donkere kleur van mijn favoriete kunstaasjes. Zo werk ik de technieken af en is de basisselectie al compleet. Vervolgens dubbel ik het kunstaas dat meer kans maakt om verspeeld te worden, zoals een dieplopende plug. Shads sneuvelen ook graag in het heetst van de strijd. Daarom neem ik genoeg losse shads en losse jighaken mee in alle gewichtsklassen. Deze nemen niet al teveel ruimte in en bieden me de nodige flexibiliteit.
Focus op techniek
Focus jezelf op bepaalde vistechnieken en de keuze wordt plots een stuk eenvoudiger!

RUIMTE OVER
Alleen als er dan nog ruimte over is komen extra kleuren of de overige ‘probeeraasjes’ aan bod en daarmee worden de boxen dan tot aan de nok toe mee volgestopt. Het is immers zonde om halfvolle dozen mee te nemen. Op deze manier kun je vrijwel niet mis grijpen en zelfs als je dat al zou doen, heb je een waardige vervanging!

Volg onze socials voor leuke winacties en blijf op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen!

Facebook | Instagram | YouTube